About Mia

Mia Färm

Mia Färm är känd för sin användning av akrylfärg och hennes förmåga att skapa tjocka lager av färg på sina tavlor. Hon älskar att experimentera med olika tekniker och verktyg för att skapa unika konstverk. Ett av hennes signum är användningen av palettknivar, vilket ger hennes målningar en intressant och texturerad yta. Färgen spelar en central roll i Mia Färms konstverk. Hon utforskar och använder färgpaletten på ett sätt som fångar betraktarens uppmärksamhet. Hennes tavlor är färgstarka och vibrerande, och de förmedlar ofta en känsla av glädje och energi. Mia Färm är inte rädd för att använda starka och livliga färger för att skapa en visuell upplevelse som fångar betraktarens fantasi. Hon lyckas fånga känslor och uttryck på ett sätt som gör att betraktaren kan relatera till figurerna på hennes dukar. Hennes kvinnoansikten är uttrycksfulla och ibland även mystiska, vilket ger betraktaren en känsla av att det finns en djupare berättelse bakom varje målning. Utöver akrylfärg och palettknivar använder Mia Färm också fluorescerande metalliska färger i vissa av sina verk. Denna speciella typ av färg ger hennes tavlor en extra dimension och en nästan magisk glöd. När ljuset träffar dessa färger, skapas en fantastisk visuell effekt som fångar betraktarens öga och ger konstverken en särskild livfullhet. Mia Färm har en mångsidig bakgrund som konstnär. Hon föddes och växte upp i Göteborg, där hon utvecklade sin passion för konst. Senare i livet flyttade hon till USA, där hon fortsatte sin konstnärliga resa och fick möjlighet att expandera sina kunskaper och influeras av olika konstnärliga rörelser och kulturer. Idag bor och jobbar hon i Falkenberg. Mia Färm är en begåvad konstnär som lockar betraktare med sina färgstarka tavlor, djärva penseldrag och unika användning av fluorescerande metalliska färger. Hennes konstverk förmedlar känslor och berättelser på ett sätt som berör betraktaren och lämnar ett starkt intryck. Genom hennes konst tar hon oss med på en resa genom en värld full av liv och skönhet. 

För de som blir förtrollade av Mias arbete är det möjligt att göra beställningar från henne. Hon är öppen för att ta emot unika konstuppdrag och skapa personliga verk som berör och engagerar betraktaren på djupet. 

Gallerier som representerar Mia; Noa Gallery, Konst.se Singulart, SaatchiArt, Plogix art Gallery Danish Gallery, Artportable och Kabusa Art Gallery.

Idag kan du se hennes verk på  Scandic Ferrum, Kiruna and Comfort Jazz Hotell, Borås and First Hotel ,Göteborg

Right now 

Comfort Hotel Jazz Borås

Kabusa Art Gallery

First Hotel Göteborg

Earlier


2023 Campoamor boat club, Spanien

2023 Museo Baron de Benifayo, Spanien

2023 Slakthuset Göteborg 400år

2022 Slakthuset Göteborg

2021 Kabusa Art Gallery Österlen

2021 Sommar utställning Strandverket  Marstrand

2021 Galleri KonTur Varberg 

2020 Konsthallen Boarp, Båstad

2020 Stil&Trend Falkenberg

2020 Vardag Viared 

2019 Galleri 70 Halmstad 

2019 Julutställning Halmstad

2019 Sommarutställning Halmstad

2018 Scandic Plaza Umeå

2017 Scandic Plaza Umeå

2016 Scandic Plaza Umeå

2015 Scandic Ferrum Kiruna

2014 Scandic Plaza Umeå

2007 Brommagolfhall  Comfort Hotel Jazz Borås